Privacyverklaring, cookiebeleid en disclaimer

FaviconRaspberrytips.nl, onderdeel van Genius Media, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. We vinden jouw privacy erg belangrijk en zorgen er voor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld.

In deze privacyverklaring lichten we graag toe hoe we dat doen. Bij vragen kun je altijd gebruikmaken van ons contactformulier. Daarnaast maakt Raspberrytips.nl gebruik van cookies voor een goede werking van onze website, webstatistieken, social media en advertenties.

Persoonsgegevens die we verwerken en met welk doel

Wanneer je gebruikmaakt van onze website verwerken we een aantal persoonsgegevens. We doen er alles aan om deze tot het minimale te beperken.

Wanneer je onze website bezoekt bezoekt, registreren we een aantal technische gegevens zoals het IP-adres van je computer, het besturingssysteem dat je gebruikt, de internet browser waarmee je surft en de webpagina's die je binnen onze website bezoekt. Deze gegevens zijn nodig voor een goede werking van onze website omdat we per browser een opmaak regelen.

Bij het reageren op een artikel dien je jouw e-mailadres en naam op te geven. Het is niet verplicht hierbij een achternaam te melden, daarnaast mag je gerust een anonieme naam gebruiken. Het e-mailadres wordt louter gebruikt ter controle en is eventueel een aanspreekpunt wanneer er iets niet duidelijk is omtrent de reactie. Het e-mailadres wordt niet getoond op onze website.

Bij het invullen van het contactformulier worden er verschillende gegevens gevraagd waaronder een geldig e-mailadres en naam. Het is niet verplicht hierbij een achternaam te melden. Het e-mailadres wordt louter gebruikt als aanspreekpunt en ter controle op spam. Het ingevulde formulier wordt niet getoond op onze website.

Inzage en verwijderen van persoonlijke gegevens

Ten alle tijden kun je een verzoek indienen ter verwijdering van je reacties op Raspberrytips.nl. Ook kun je inzage krijgen welke (persoonlijke) gegevens we allemaal van je hebben verzameld en kun je deze laten wijzigen. Dit alles kun je aanvragen via ons algemene contactformulier. We trachten zo snel mogelijk en accuraat deze gegevens aan te passen of te verwijderen. Mocht dit niet naar wens zijn heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Privacy m.b.t. Raspberrytips.nl meldingen

Voor de Raspberrytips.nl meldingen maken we geen gebruik van persoonlijke gegevens, dit wordt anoniem geregeld via je webbrowser. Alleen de gebruiker zelf kan dit uitschakelen via deze stappen.

Jonger dan 16 jaar?

Als je jonger bent dan 16 jaar mag je slechts persoonsgegevens aan Raspberrytips.nl verstrekken als je daarvoor toestemming hebt gekregen van een van je ouders of een wettelijk vertegenwoordiger die deze privacy- en cookieverklaring heeft gelezen.

Hoe lang worden de persoonsgegevens bewaard

Je persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is. De bewaartermijn is afhankelijk van het doel waarvoor we de gegevens hebben ontvangen en/of eventuele wettelijke verplichtingen om gegevens te bewaren.

Reacties op onze pagina's blijven in principe bewaard voor altijd, tot de gebruiker besluit deze te verwijderen. Wij zullen dan de gekoppelde persoonsgegevens anonimiseren zodat de content die je op de website hebt geplaatst voor andere bezoekers niet langer naar jouw persoon herleidbaar zijn.

Inzendingen via het contactformulier worden gewist wanneer deze behandeld zijn.

Beveiliging van je persoonsgegevens

De persoonsgegevens die via deze website worden verzameld zijn beveiligd via de huidige gebruikelijke technieken. We doen er alles aan om deze te beschermen zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden. Servers en apparaten van onze medewerkers zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware en accounts zijn beveiligd met 2-factor authentication. We versturen je gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen, zie ‘https' en het hangslotje in de adresbalk. Onze website wordt voortdurend gemonitord om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Delen van persoonsgegevens met derden

Raspberrytips.nl zal jouw gegevens niet aan groepsmaatschappijen of andere derden verstrekken of verkopen, tenzij je daarvoor voorafgaande nadrukkelijk en zonder enige twijfel toestemming voor hebt gegeven aan ons.

Cookies op Raspberrytips.nl

Raspberrytips.nl maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat door je browser op je harde schijf wordt opgeslagen. We gebruiken deze cookies om de website te verbeteren (Google Analytics), om inzicht te krijgen in onze doelgroep (Google Analytics), om advertenties te laten vertonen (Google AdSense), om mee te kunnen doen aan partnerprogramma’s, om je de mogelijkheid te bieden artikelen te delen via social media (Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn en Tumblr) en om persoonlijke avatars te tonen (Gravatar).

Google Analytics

Raspberrytips.nl heeft een bewerkersovereenkomst afgesloten met Google. De gegevens die we in Google Analytics verzamelen worden geanonimiseerd en versleuteld. Het zogeheten ‘delen van gegevens' met Google staat uit. Tot slot gebruiken wij de Analytics-cookies niet in combinatie met andere diensten van Google.

Partnerprogramma's

Raspberrytips.nl maakt gebruik van partnerprogramma's om inkomsten te genereren uit advertenties van derden. Om gerichte advertenties te kunnen vertonen op de website, worden cookies gebruikt die al eerder via andere websites op jouw harde schijf zijn geplaatst. Cookies die eerder bij jou zijn geplaatst en die kunnen worden aangeroepen op Raspberrytips.nl.com zijn bijvoorbeeld Adsense.

Je kunt op Your Online Choices je voorkeuren doorgeven voor bekende advertentienetwerken. Onze website maakt gebruik van Google Adsense. De instellingen gelden voor alle websites die de advertentienetwerken van Your Online Choices gebruiken.

Gravatar

Je kunt er voor kiezen om een persoonlijke avatar te gebruiken op onze website, hiervoor wordt Gravatar gebruikt. Dit is een dienst die los van onze website staat. Er wordt hiervoor geen trackingcookie geplaatst. Lees de privacyverklaring van Gravatar voor meer duidelijkheid.

Social media

Zodra je klikt op een van de deelknoppen onderaan een pagina, bestaat de kans dat het desbetreffende sociale netwerk een cookie plaatst op jouw harde schijf. Het kan zijn dat deze social media informatie verzamelen en gebruiken voor bijvoorbeeld het genereren van advertentie-inkomsten. Lees de privacyverklaring van deze sociale netwerken om te controleren wat zij met de data doen die ze via deze cookies verwerken.

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op alle webpagina's van raspberrytips en inclusief de pagina's waarin een link naar deze disclaimer terug te vinden is. Raspberrytips, beheerders, redactie, gastschrijvers, overige werknemers, leden en vrijwilligers zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade (directe of indirecte schade van welke aard dan ook, onder meer verloren data, niet meer werkende hard- of software, gederfde omzet, winst of ander economisch nadeel) die kan zijn ontstaan door het gebruik van onze webpagina. Het gebruik is volledig op eigen risico.

De inhoud van de webpagina wordt regelmatig geactualiseerd en/of aangevuld. Dit wordt met zorg en aandacht gedaan, toch is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is. De content is experimenteel en hoofdzakelijk bedoeld voor particulier gebruik. Het uitbrengen van de inhoud is zonder garantie of waarborg ten aanzien van de kwaliteit. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gekoppelde bestanden, links en content van derden die door de uitgever of u worden vermeld op de webpagina. Door gebruik te maken van onze webpagina stemt u in met deze disclaimer.

Laatst bijgewerkt 01/05/2018