Raspberry Pi voorzien van een reset knop (via RUN)

In een eerdere post hebben we beschreven hoe je met behulp van de GPIO poorten een ‘shutdown’-knop kunt toevoegen aan een Raspberry Pi. Het is ook mogelijk om een reset knop toe te voegen aan de Raspberry Pi zonder daarvoor een GPIO te gebruiken.

Op de Raspberry Pi 2, 3 en Zero is namelijk ook een aansluiting genaamd ‘RUN’ aanwezig. Wanneer je de twee punten van de RUN aansluiting met elkaar verbind zal de Raspberry Pi herstarten zodra je de verbinding weer verbreekt.

Je kunt de beide RUN verbindingspunten verbinden met behulp van een paperclip, let daarbij natuurlijk wel op dat je geen ‘sluiting’ maakt met de overige componenten.

reset knop

Fysieke reset knop aansluiten

Wil je een betere oplossing dan kun je het beste twee header pins solderen op het moederbord. Hierna kun je ‘veilig’ door een jumper of paperclip te gebruiken een reset van de Raspberry Pi uitvoeren.

De mooiste oplossing is natuurlijk om een drukknop op de gesoldeerde pins aan te sluiten. Soldeer twee header pins, sluit hierop twee dupont (female/female) kabeltjes aan en verbind deze met een drukknop.

Voor de oplossing kun je de onderstaande componenten gebruiken:

• Header pins (link)
• Dupont Kabeltjes: (link)
• Drukknop: (link)

3 gedachten over “Raspberry Pi voorzien van een reset knop (via RUN)”

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: