Raspbian: Wolfram Engine verwijderen bespaart ~500MB diskruimte

Wanneer je het Raspbian Full Desktop image gebruikt op je Raspberry Pi dan zijn er een aantal standaard packages geïnstalleerd op de MicroSD kaart. Zijn deze allemaal noodzakelijk of kun je een package zoals Wolfram Engine ook verwijderen?

Een groot aantal geïnstalleerde packages zijn essentieel voor een goede werking van de Raspberry Pi. Er worden echter ook een aantal packages geïnstalleerd die niet voor iedereen noodzakelijk zijn. Een van deze packages is Wolfram Engine en Mathematics, wiskundige tools en programmeertaal speciaal bedoeld voor educatieve doeleinden.

De Raspberry Pi is de tweede computer in de geschiedenis waarop de Wolfram Engine en Mathematics standaard aanwezig zijn, de eerste was de NeXT computer van Steve Jobs.

Wanneer je er geen gebruik maakt dan kun je rond de ~600MB ruimte vrijmaken op het microSD kaartje door de applicatie te verwijderen. Erg handig als je een microSD kaartje met een beperkte ruimte van 4 of 8GB gebruikt.

Wolfram Engine onder Raspbian verwijderen

Zoals bij alle andere Raspbian packages kun je gebruik maken van het apt-get commando om het package te verwijderen.

Login in op je Raspberry Pi en voer het onderstaande commando uit:

sudo apt-get purge wolfram-engine

Bevestig de ‘uninstall’ van het package met de enter toets en enkele tientallen seconden later heb je flink wat extra ruimte vrij op het microSD kaartje.

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: